6/02/2014

Hup Holland hup

Yksi asia pois Hollanin bucket listiltä, nimittäin futismatsi! MM-kisat lähestyy niin reissattiin futishullun jenkkifrendin kanssa Rotterdamiin tsekkaamaan Alankomaat - Ghana -ystävyysmatsi. Samalla tuli nähtyä Rotterdamiakin!


Rotterdam on aivan eri maata kuin kaikki muut kaupungit Alankomaissa, koska sillä oli todella kurja tsägä toisen maailmansodan pommituksissa. Melkein koko kaupunki meni tuusan nuuskaksi, jotenka täältä löytyy hyvin tuoretta arkkitehtuuria. Rotterdam on Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki ja isoin satamakaupunki, vissiin sen takia se pommikoneiden listalla olikin. Jostain kuulin myös että yhtenä syynä siihen että Rotterdamista tulee tällä hetkellä niin paljon uutta hienoa musiikkia, designia, kirjallisuutta ja mitä kaikkea nyt hyvänsä taidetta olisi se että kaupunki edelleen sitä kautta toipuu maailmansodan hävityksestä.

II WW muistomerkki
Cube houses, varmaan kuuluisin esimerkki Rotterdamin arkkitehtuurikohteista


Toinen asia mistä Rotterdam on kuuluisa on tietenkin Erasmus Rotterdamilainen, mikä sopii näin niinkun tähän Erasmus-vaihdon teemaan oikein hyvin!

Erasmuksen patsas pommituksissa säästyneen kirkon edessä

Erasmus Bridge

Rotterdam kaupunkina on ehkä jollain tapaa vähän kylmempi kuin muut Alankomaiden kaupungit missä on tullut käytyä, mutta kun tarinan tietää niin fiilis selittyy aika hyvin. Paljon hyviä museoita ois kanssa ollut tarjolla, mutta mun museum kaart teki vahingossa pienen reissun Suomeen edellisten vieraitten mukana ja aika oli vähän tiukilla niin tällä kertaa jäi väliin. Pääasia reissulla oli kumminkin futis!

Esimakua saatiin jo keskustan street football -turnauksesta!

En oo ikinä oikeen ollu kattomassa futista livenä, mutta lätkää kyllä muutaman kerran joten jotenkin ajattelin että oon kartalla siitä mitä on edessä. No en ollut. Eihän tää ollu mikään urheilumatsi, näähän oli pienet festarit :D Jäi futis jotenkin taka-alalle kaikessa humussa...

Stadionin ulkopuolella 2,5 tuntia ennen peliä...

Olin asianmukasesti liikkeellä about samalla lookilla kuin King's Daynäkin, mutta täällä kyllä jotkut oli todella panostanut pukeutumiseen. Varmaan yhteensä parisenkymmentä heppua koko-oransseissa puvuissa muun muassa tuli bongattua.

Meininkiä stadionalueen sisäpuolelta, todella pätevä liveböndi vetämässä covereita ja jengille heitettiin kaikkee ilmasta kamaa aina sillon tällön, meininki nousee!

Stadionalueen sisällä fiilis alkoi nousta kattoon kun jengi pääsi kaljahanoille (me ei päästy kun olisi pitänyt ostaa semmoisia typeriä poletteja ja meillä ei ollut sopivaa käteistä ja kortti ei tietysti taaskaan toiminut). En ollut thoudellakaan tajunnut millaset bileet nää on :D Ja itse peli kun oli alkamassa niin meininki vaan kiihtyi, kentällä oli torvisoittokuntaa ja sambatyttöjä ja vaikka mitä ja ennenkuin peli edes alkoi katsomoon ammuttiin jo konfettiakin niin että huh huh.



Hyvät bileet siis! Ja Hollanti vielä vei 1-0, joten fiilis pysyi ihan kohillaan :) Katsomossa oli rauhallisempaa kuin olin odottanut, mutta mulle ihan riittävä meininki. Vähän tylsähän siinä tuli kun ainoa maali tehtiin siinä ekan viiden minuutin sisään, että 85 minuuttia siinä sitten puljattiin ihan maalitta. Tän takii lätkä vie kyllä voiton :D Vähä enemmän vauhtia ja vaarallisia tilanteita.


Siinä vaiheessa kun oltiin sompailtu taas erinäisillä junilla himaan kaikkien futisfanien seassa voin sanoo et uni tuli aika helposti. Ja nyt on futista nähty! Ei muuta ku MM-pelejä ootteleen ja hup Holland hup!! Täällä näytetään pelejä ties missä screeneillä toreilla, pitää varmaan niihinkin meininkeihin etsiytyä.

--------

Kun pysähdyttiin Het Parkiin safkaamaan torilta ostetut superhalvat mansikat, puiston penkillä johon satuttiin istumaan oli meille asiaa:


Ihan ku ois äidiltä tullu tekstari tän penkin välityksellä :D Lento kotiin varattu 29.6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti